sâmbătă, 23 februarie 2008

Doua sexe: femeia si barbatul - cel mai puternic fiind...

Nu e simplu pentru unii sa recunoasca faptul ca femeia este mai puternica decat barbatul. Si spun asta din mai multe motive: femeile isi traiesc emotiile, uneori prea zgomotos, plang si se vaieta, in timp ce barbatii le neaga pe ale lor. Ele se tin pe picioare, in timp ce ei se retrag in coltul lor...Suntem noi, femeile, mai puternice intr-un anumit sens decat barbatii? E greu de raspuns fara a nu se cadea in generalitati. Si totusi depinde de ceea ce se intelege prin "forta interioara". Este de luat in considerare in ceea ce priveste aceasta situatie si faptul ca, prin grija unuia fata de altul, ai impresia ca iti recapeti demnitatea - un sentiment care ne intareste capacitatea de a supravietui indiferent ca vorbim de femei sau de barbati. Dar dincolo de aceasta aptitudine de a-ti ajuta aproapele, femeile se dovedesc mai eficiente, barbatii sunt inca ancorati in ideea ca ei nu au nevoie de ajutor, vor sa ramana pe un piedestral al puterii si le este greu sa coboare. Stim ca a asculta pe cineva este la fel de vital ca si acordarea primului ajutor, iar acest lucru le permite barbatilor sa se confeseze mai mult. Nu vorbesc din prisma faptului ca eu le-as sti pe toate, dar daca lucrurile nu ar sta in felul acesta,atunci cineva se va gasi sa ma contrazica.

O alta problema tin sa precizez aici si anume: in timp ce femeile elimina stresul prin lacrimi, barbatii sunt mai retinuti si tin sa cada in cinism ...sau chiar in plansul de mila. Cred ca multora dintre noi, femeile, ni s-a intamplat sa compatimim barbatul, mai mult decat atat, s-a ajuns in situatia sa spunem " mi-e mila de el"...trist, dar adevarat! Este metoda prin care ei se elibereaza de surplusul emotional pastrandu-si insa mandria intacta. Dar sa faca pe durii nu merge la toti cei vaduviti sentimental si ca sa poata actiona eficient, trebuie sa-si pastreze sangele rece. Hm...forta intelectului contra celei a afectivitatii? Intr-un fel si nu prea. Dar una nu o exclude pe cealalta, iar cele doua sexe le au pe amandoua. Azi, barbatii invata sa-si exprime sentimentele, iar femeile sa piloteze avioane de vanatoare. Am fi aproape egali, daca noi ca femei nu am pastra "avantajul" de a aduce pe lume copii. Imi aduc aminte de cineva(un anume barbat) care mai zilele trecute lauda forta noastra interioara(cea a femeilor), dar in acelasi timp se plangea de faptul ca societatea noastra reprima instinctele masculine, pe care le percepe drept barbare in timp ce instinctele feminine sunt cele puse in valoare. Apoi a continuat "noi suntem guvernati de testosteron, asta e!" Sunt totusi barbati care recunosc acest lucru, cel putin au curaj sa vada adevarata fata a lucrurilor. Si...apropo de testosteron, barbatii stiu bine ca acest hormon nu le hraneste numai forta musculara, pilozitatea sau libidoul, mai mult decat atat, le confera si "sentimentul de putere".

Si ca atare va las pe voi sa analizati lucrurile la "rece" si sa va exprimati opiniile cu privire la acest aspect oarecum important in viata noastra, a oamenilor.

Niciun comentariu: